perjantai 11. huhtikuuta 2014

Te ihanat ja tärkeät

Raskautta yrittäessämme luin ja kirjoittelin paljon Kaksplussalla. Raskaaksi tullessani siirryin plussaneiden keskusteluihin ja aika pian siellä alkoi muhia ajatus facebook-ryhmän perustamisesta. Se perustettiin ja sinne liityin kun 12 ensimmäistä raskausviikkoa olivat täynnä, eli kun tieto raskaudesta sai tulla 'julkisuuteen'. Ja voin sanoa, että kyllä kannatti.

Ryhmä koostuu äideistä, joiden laskettu aika oli tammikuussa 2013 eli meillä on kaikilla samanikäiset lapset parin kuukauden sisään. Yhdessä koettiin raskauden, synnytyksen, vauvavuoden ilot ja surut. Sekä tietty kaikki muukin maan ja taivaan väliltä! Eikä se ole siihen loppunut eikä toivottavasti ikinä lopu :) Tästä ryhmästä olen saanut parhaan tukeni ja parhaat neuvot. Olen saanut uusia tuttavuuksia, kavereita ja jopa ystäviä. Jotkut ovat sitä mieltä ettei niitä voi laskea oikeiksi ystäviksi, mutta kyllä minä voin, vaikka läheskään kaikkia en ole ikinä nähnyt kasvotusten. Miksi se tekisi ystävistä oikeampia? 

Olen erittäin kiitollinen siitä, että me äidit pidämme yhtä ja tuemme, autamme toisiamme. Lohdutukseksi riittää, kun joku kuuntelee ja pystyy samaistumaan. Etten ole ainoa mietteineni. Ja on myös ihanaa iloita pienistä asioista, jotka he ymmärtävät kun muut eivät. En voi kuvitellakaan kuinka moneen kysymykseen olisi vastaus jäänyt saamatta ilman tätä ryhmää, kuinka montaa ihanaa ihmistä en nyt tuntisi. 

Ryhmä on ajan saatossa pienentynyt yli puolella, entistä tiiviimmäksi ja läheisemmäksi. Erimielisyyksiä tulee aina kun laitetaan monta naista samaan pakkaan. Ja elämäntilanteet muuttuvat, palataan töihin ja vauva-arki helpottuu. Itse koen ryhmän tärkeänä osana elämääni, varsinkin vielä ollessani kotona ja varmasti myös sen jälkeen. Ryhmä muuttuu lasten kasvaessa, kun kaikki ei pyöri enää kakkavaippojen ja yövalvomisten ympärillä. Elämää eletään ja sen mukana mennään :)

Paljon hyviä hetkiä, parhaita nauruja, itkua ilosta ja surusta. Järkevää ja ei niin järkevää keskustelua. Hassuttelua ja possuttelua, tsemppaamista ja sympatiaa. Niistä on meidän ryhmä tehty. Kiitos teille kaikille ihanille, että olette olemassa <3 Maanantaina palataan ;)

Vertaistukea parhaimmillaan.

2 kommenttia: