sunnuntai 2. elokuuta 2015

Junaseikkailua kaksistaan

Paljon ei olla kotona ehditty aikaa viettämään, reissuja ja tekemistä riittää listaksi asti. 
Tässä kuitenkin kesäloman yksi kohokohdista; yhden yön junaseikkailu pääkaupunkiimme, pääosissa Eetu ja minä. 

Kuvia tuli otettua aika reippaasti ja sen huomaatte kohta itsekin. :D 

Lähdimme siis Seinäjoelta junalla Helsinkiin, Tampereella oli pieni ruokalutauko ja junanvaihto. Eetu oli ensimmäistä kertaa junassa ja ihmeteltävää riitti. 


Stadin matkalle stadilaiseen tyyliin.

Äiti yritti parhaansa mukana pakata tarpeeksi tekemistä junaan ja matka meni paremmin kuin odotin. Tosin varauduin pahimpaan..

Junassa oli juna. Joko ollaan perillä?

Haavematkaaja

Junassa ei oikein uni maistunut, mutta hotellin respassa simahti.
Vaan mikähän mahtoi olla syy tällaiselle nukkuma-asennolle?
Junamatka meni tosiaan yllättävän hyvin. Kierreltiin junassa ja Eetu leikki omilla leluilla. Loppumatkasta laitoin läppäriltä piirrettyjä toiveissa saada poika simahtamaan, mutta eihän se malttanut. Onneksi nukahti kuitenkin lopulta rattaisiin. Heitettyäni tavarat hotellille lähdin tallustelemaan kaupungin kujia pitkin kohti Linnanmäkeä, Eetun edelleen vedellessä onnellisena hirsiä rattaissaan. 

Ensimmäisenä käytiin Sea Lifessä tutustumassa merten asukkeihin. Poika tutki ja ihasteli näkemäänsä. Paras kommentti oli, kun näki haikalan. Katsoi sitä hetken, totesi "Sillä on pitkä häntä" ja jatkoi matkaansa. :D

Ruokatauko

Kotkot-juna oli kiva.

Panoramassa käytiin korkealla ihastelemassa Helsinkiä.

Arvaatte vaan kuinka onnessaan pieni Volvo-mies oli.

Linnanmäen maisema-junassa. Joo, korkealla ollaan!

Nalle-puh sai halauksen :)
 Käytiin melkein kaikissa Linnanmäen maksuttomissa laitteissa. Yksin ei suostunut mennä niihin mihin äiti ei päässyt, mutta meni meillä silti koko ilta kun huvipuistossa pyörittiin. Täytyy sanoa että pienen lapsen kanssa erittäin kiva paikka, kun maksuttomia laitteita löytyi niinkin hyvin. Ainut miinus oli kun rattaiden kanssa sai kierrellä pitkiäkin mutkia jotta pääsi joka paikkaan kulkemaan.

Hotellilla oltiin vasta myöhään ja järkyttävän iltavillihepulin jälkeen poika vihdoin nukahti.

Oli pojalla oma sänkykin, mutta tällainen pötkylä oli aamulla vieressä kun heräsin. 

Aamupalalla iloinen pikkumies!
Hotellihuoneessa oli kamalan kuuma. Onneksi alkuvaikeuksien jälkeen kumpikin sai ihan hyvät unet ja aamupalalla oltiin  pirteinä. Parit nakit kyllä lenteli lattialle pojan toimesta eikä vain aamupalalla, mutta ihan kunnialla selvittiin näistäkin mielenosoituksista.

Hotellilta lähdettiin kimpsujen kampsujen kanssa kohti lasten Hupipuisto Snadistadia, jonne voitin ilmaislipun yhdestä blogiarvonnasta. Täällä riitti tekemistä useammaksi tunniksi. 

Tuollaisen olisin voinut kotiinkin ottaa, ihana potkumopo!

Jokaiseen autoon piti päästä istumaan ja kääntelemään rattia.

Pojan ja äidinkin suosikki taisi olla jättimäinen hiekkalaatikko, jossa viihdyttiin ehkä puolet ajasta. Kiukun kanssa käytiin välillä syömässä.

Ja taas mennään junalla.

Hyvin kului aika ja oli ihan kiva paikka. Ehkä pientä rahastuksen makua oli tuolla ja näin pienen kanssa ei ihan saa rahalleen vielä vastinetta, kun suurin osa oli isommille tarkoitettua tekemistä. Mutta tylsänä sadepäivänä hyvää ajanvietettä. :)

Pakko muuten kertoa sellainen huomio, että yhdistelmä 'rattaat ja metrolla matkustaminen' tuntui kovin vaivalloiselta, kun mentiin pahimmillaan ainakin kolmella eri hissillä alaspäin ja kaikki eri puolilla. Matka kesti paljon oletettua kauemman. Tottuneella se varmaan sujuu, mutta tällaisena maalaistollona menin hiki hatussa edestakaisin etsiessäni hissejä. Paluumatka oli huomattavasti helpompi. :D

Kotimatkalla pysähdyttiin taas Tampereella syömään ja junanvaihtoon. Nähtiin pari ihanaa tyyppiäkin pikana :) Nyt Eetu alkoi olla jo aika kiukkuinen ja väsynyt reissaamiseen. Onneksi lopulta vähän ennen Tamperetta simahti syliin ja loppumatka sujui paremmin.  

Väsyneet matkustajat

Ruokatauko meni ohi joten äiti pakkasi eväät mukaan. Mukavasti kului junassaoloaikaa kun sai popsia ranskalaisia samalla.
Onnellisena oltiin kun kotiin päästiin. Oli aika vauhdikas reissu täynnä tekemistä, mutta molemmat kyllä nauttikin vähän vaihtelusta arkeen. Poika ei ollut helpoimmalla päällä ja äidillä oli välillä kärsivällisyys koetuksella, mutta olen iloinen että rohkenin lähteä ihan kaksin pojan kanssa ja selvittiin siitä. Mutta aikaisintaan ensi kesänä uudestaan! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti