lauantai 2. elokuuta 2014

Pieni Iso Poika

Meidän jo niin iso, mutta silti pikkuruinen mies <3 Ikää pian 1v 7kk!

Eetu on kehittynyt ihan huimasti tässä kesän aikana! En nyt yhtäkkiä bongannut mitään postausta Eetun kehityksestä viime aikoina, varmaan olen kertoillut enemmänkin uusista jutuista siellä täällä. Tässä siis vähän paremmin tietoa meidän pojasta tällä hetkellä :)

Liikkuminen Siitä päivästä kun mittariin tuli 1v 4kk, on poika vaan kävellyt ja konttailut jäi heti pois. Otettiin varman päälle ja lähdettiin vasta kun homma oli hanskassa :) Ihan hiljan Eetu alkoi myös kiipeilemään (emännänjatkoa ylös asti!) ja kulkemaan portaita. Aika huteraa on meno ja aika helposti vielä kupsahdetaan, josta seuraa aina säikähdys ja parku. No, pikkuhiljaa on meidän herran motto. Motoriikka ei siis ihan vahvin laji ole, mutta eteenpäin pääsee ja se riittää vallan mainiosti.


Puhuminen Tämä onkin sitten herran vahvin laji. Puhetta tulee koko ajan taukoamatta ja lähes poikkeuksetta sen myös ymmärtää. Sanoja tulee jo ihan valtavasti, olen lakannut laskemasta ajat sitten. Kahden ja jopa kolmen sanan lauseita tulee koko ajan enemmän. Yksittäisistä sanoista osaa jo nelitavuisia ainakin. Toistaa sanoja perässä, joten täytyy olla tarkkana mitä herran kuullen suustaan päästää! :D Eetu myös ymmärtää todella hyvin puhetta ja osaa ilmaista tarpeensa ja mielipiteensä.Syöminen Eetu on nyt viikon kaksi harjoitellut vihdoin syömään itse lusikalla. Ihan hyvin sujuukin, mutta suurin osa menee vielä sormilla suuhun, tai jonnekin muualle kuten lattialle, pöydälle, housuille jne.. Aiemmin ei ole poikaa kiinnostanut itse syöminen, joten odotettiin kunnes hän itse oli valmis. Nyt kun on ollut paljon helteitä, Eetu myös vihdoin on alkanut juomaan enemmän, jee! Tosin häntä vielä juotetaan, nokkiksesta tai lasista. Yritin saada itse juomaan muttei ainakaan vielä ole oikein hokannut kunnolla. Ruokahalua herralla on vaihtelevasti. Joskus menee iso satsi ja joskus vain maistellaan. 
Nukkuminen Eetu on jo kauan nukkunut yöt läpeensä, harvoja poikkeuksia (hampaiden tuloa) lukuunottamatta. Unta riittää yleensä vähintään 11h yössä ja päiväunia nukutaan parisen tuntia. Eetuhan on nukkunut omassa huoneessa 5kk ikäisestä ja ihan yksin nukahtaa. Illalla rauhoitutaan hetken sylissä ja luetaan iltasatu. Sitten viedään sänkyyn ja aikansa höpöteltyään sammuu. Tutti on unilla edelleen käytössä eikä pinnasängystä ole vielä kiire päästä eroon. Eetu nukkuu yöunia noin 21-8.30 ja päiväunia 13-15.
Leikit Tällä hetkellä Eetun lempileikki/-lelu on isänsä tekemä puinen auto, jolla saa pihalla ajella. Autot, traktorit ja mopot yleensäkin kiinnostavat, ihan yleisesti kaikki vempaimet ja masiinat. Kokkailuleikit olivat kauan suosiossa, nyt ne ovat ehkä jääneet vähemmälle. Parhaiten hän ehkä viihtyy ihan peruskotitöiden parissa. Autonpesua, pihahommia, ruuantekoa, imuroimista jne. Hän on kovin avulias mies :) 
Luonne Voivoi.. Äitiinsä tullut aika pitkälti, raukkaparka. Kärsimätön kuin mikä, jos ei heti onnistu niin parku pääsee ja tavarat lentää :D Eetu on myös ujohko ja aika herkkis. Mutta aika velmu tapaus, huumorintajua kyllä löytyy ja silmät vilkkuen tehdään jäynää. Kassatädit osataan hurmata helposti. Eetu viihtyy paremmin aikuisten kuin lasten seurassa. Eetu on nykyään vallan mainiota seuraa kun kommunikointi onnistu helposti ja hassuttelua harrastetaan koko ajan. Mieltä osoitetaan aika ajoin, mutta mitään hirveitä raivokohtauksia ei ole näkynyt, ainakaan vielä. Eetu on hyvä sopeutumaan uusiin paikkoihin.


Herran mitat 1,5v neuvolassa olivat 9050g ja 76cm. Meidän mini :) Häneltä löytyy tällä hetkellä 9 hammasta, uusimpana vielä ulos puskeva poskihammas. Hoidossahan hän oli jo kesäkuun, nyt takana lomaviikot iskän kanssa ja vielä ensi viikko ennen hoitoon paluuta. Hoidossa poika viihtyy, nukkuu ja syö hyvin. Pottailua ei ole vielä harrastettu, vaikkakin nyt pikkuhiljaa alkaa potta poikaa kiinnostamaan. Ehkä se olis sitten ens kesän projetki, jos ei aiemmin tunnu hyvältä. Mitähän muuta? Eetulla on ympärillä paljon ihania, rakastavia ihmisiä ja se on valtava rikkaus. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti