perjantai 27. joulukuuta 2013

Ensimmäinen joulu

Pojan ensimmäinen joulu takana. Tuskin siitä muistaa itse mitään, mutta voi sitten fiilistellä muiden kertomana.

Ensimmäistä kertaa meillä oli kuusi, itse haettiin appiukon metsästä. Tuo kuusi on ihan valtava! Onneksi on tilaa ja tuollainenhan sen pitää ollakin :) Koristeet ja muut tilpehöörit ovat ihan uusia. Ruskeaa, valkoista ja hopeaa, ei mitään sateenkaarivärejä meille kiitos!


Ostin Eetulle ensimmäisen joulun kunniaksi Mauri Kunnaksen joulupallon. Annoin sen ensin pojalle leikittäväksi ja lommotettavaksi ja ripustin sitten kuusen alaoksalle. Poika ei ole uskaltanut juuri kuuseen koskea kun neulaset ihan puistattavat, ainakin saanut kuusi olla rauhassa :)


Aatonaattona me vietimme tavallaan oman joulun, olimme kotona ja söimme jouluruuan, sekin varmaan tuleva perinne kun kotona tuskin aattona ollaan ikinä :D Poika sai etukäteen jo yhden lahjankin, tamburiinin johon kovin tykästyi ja sitä soiteltiin ahkerasti.

Aattoaamuna avattiin kotona olleet paketit ja ihme kyllä poika oli kiinnostuneempi lahjoista kuin naruista ja papereista. Saatiin kivoja leluja, pari kirjaa, potta, vaatetta. Ihan sopivasti ja sellaisia mistä myös tykättiin :)
Äitiä tuli välillä ikävä ja piti käydä vähän halimassa <3


Sitten pakattiin kimpsut ja kampsut autoon ja lähdettiin anoppilaan koulun viettoon. Enpä ole ikinä ollut 'yksin' aattona, mutta nyt muut lähtivät tonttuilemaan kun jäin laittamaan poikaa päiväunille ja sain sitten ylhäisessä yksinäisyydessäni katsella tv:tä viltin alla kun poika nukkui :) Sitten olikin jouluruuan aika ja olihan se taas hyvää :P


Ruuan jälkeen tulikin pukki vierailulle, eikä pikkumies pelännyt oikeastaan yhtään! Taisi vain tuntea pukin entuudestaan ;) Taas availtiin lahjoja, tosin koira taisi olla innokkain touhottaja tällä kertaa. Poika ei muuten yhtään tykännyt tonttulakista ja se lensi mäkeen aina parin sekunnin jälkeen :DIlta meni kuin siivillä ja poika sammahti nopesti yhdeksältä illalla. Ensimmäistä kertaa oltiin anoppilassa yötä ja tietty vähän jännitin, mutta ihan turhaa, TAAS. Iltaa jatkettiin uusien lautapelien merkeissä pitkälle yöhön.


Itse sain todella huonosti unta kun en ole tottunut siihen että poika nukkuu samassa huoneessa. Heräsin noin viiden tunnin unen jälkeen jo puoli kahdeksalta ja Eetu nukkua posotti puoli kymmeneen!


Aamutohinoiden jälkeen suunnattiin takasin kotiin ja joulupäivä meni pitkälti lepäillessä ja pitsaa syöden :P Tapaninpäivä vietettiin minun vanhemmilla ja syötiin vähän lisää pitsaa! Illalla näin ihania ystäviä ja joulunpyhät saivatkin sen ansioista kivan päätöksen :) <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti