keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Kolmevuotias

Millainen on meidän kolmevuotias? Meidän kolmevee on tehty iloisesta höpötyksestä ja mahtavista tarinoista, kiperistä kysymyksistä, jääräpäisyydestä, uhmailusta, pitkään nukkumisesta ja toisinaan heräilyistä, huudoista ja meidän välissä nukkumisesta, mutta myös pienestä kippurasta omassa isojen poikien sängyssä. 

Meidän pojan elämään kuuluu myös kuivaksi opettelu, joka sujuu paremmin hoidossa kuin kotona (kuten melkein kaikki muukin). Legoleikit, rakennusleikit, auto/-työkoneleikit ja kaikenlainen tavaroiden pakkailu ja 'järjestäminen' ovat tämän hetken juttuja. Kotityöt ovat edelleen pojalle hauskaa ajanvietettä ja toivottavasti jatkuu niin mahdollisimman kauan. :) Risto Räppääjä on meillä tällä hetkellä tosi suosittu ja siitä höpötetään päivittäin. Poika voisi katsoa elokuvia uudestaan ja uudestaan. Onpahan siinä hyvä keino vähän rauhoittua jos meno käy liian hurjaksi.


Synttäreitäkin vietettiin, teemaa ei ollut, mutta kakun piti olla pojan toiveesta punainen. Tarjoilut sisälsivät mm. sen punaisen täytekakun Martti-autolla ja madoilla, suklaavaahtistikut, pizzakarjikset ja sen superhyvän kuivakakun.

Poikahan kävi onnesta soikeana puhaltamassa kynttilät ja maistamassa punaista kakkua, mutta hyvin pian houkuttelivat taas kaikki kivat lahjat leikkijäänsä. Kyllä nyt varmaan aika kauan pärjätään joulu- ja synttärilahjoilla, sen verran oli paketteja että aivan hirvittää. Eetu siinä pari päivää ennen juhlia toivoi ISOA puimuria ja sattumalta oli kummitäti sellaisen ostanut! Oli siinä pojalla silmät suurena. :) 


Eetu on kyllä kasvanut kovasti isommaksi pojaksi. Pojalla on erittäin hyvä muisti ja tarkka on asioista. Edelleen on aranpuoleinen vieraiden kanssa, mutta vauhtiin päästyään sitä puhetta ei pysäytä mikään! Sanavarasto sen kuin kasvaa ja uusia taitoja tulee koko ajan. Uimassa käydään lähes joka viikko ja tyyppi on aika kova shoppailija (liekö äidiltään oppinut). Omaa tahtoa löytyy ja komennusta tulee kyllä vähän liiankin kanssa. Päiväunia harvoin enää kotona nukutaan, vaikka välillä ne olisivat ihan paikallaan, myös äiti tykkäisi :P 

Neuvolassa tehtiin eilen jos jonkinlaista tehtävää ja kaikki sujui oikein hyvin. Strategiset mitat olivat 11,4kg ja 90,1cm eli siro poika kuten ennenkin, itse olin samanikäisenä 10,7kg että ei paljon enempää voisi odottaakaan. Saatiin muuten neuvolasta sellainen esite Eetun ikävaiheesta ja sen otsikko kiteytti pojan tämänhetkisen olemuksen aika hyvin, 'Utelias tarinaniskijä', sellainen on tuo meidän Eetu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti