torstai 17. heinäkuuta 2014

Uusi minä

En olisi ikinä kuvitellut vaikkapa vuosi sitten tai alkuvuonnakaan olevani tässä tällaisena kuin nyt olen. Vauvavuosi oli yksi elämäni rankimmista niin henkisesti kuin fyysisesti. En ole oikeastaan ikinä pitänyt kunnolla huolta kehostani ja itsestäni. Suurimman osan aikaa pönötin kotona neljän seinän sisällä ahdistumassa. Minulla ei ollut oikeastaan mitään harrastuksia. Oma huono olo vaikutti itseni lisäksi myös perheeseen. Jotain oli tehtävä.

Mitä väliä..

Väsynyt tyyppi..
Sali-innostus hiipi pikkuhiljaa mieleeni viime vuoden syksyllä ja heti vuodenvaihteessa aloitin kuntosalilla käymisen. Kävin kaksi kertaa viikossa päästelemässä höyryjä, jotta pysyin kotona suhteellisen järjissäni. Salin aloittaminen oli siis oikestaan henkisen hyvinvoinnin takia tehty. Taustalla myös pyöri haave laihtumisesta, kunnon kasvamisesta sekä liikunnan tulemisesta osaksi arkea. Minä halusin näyttää ja tuntea oloni terveeksi ja hyvinvoivaksi.

Joskus helmi-maaliskuun vaihteessa salilla oli tekniikkatunti ja menin hyödyntämään sitä. Silloin tutustuin Personal Traineriini. Ja kohtapian selvisi, että minulla on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä hänen valmennukseensa. Silloin ajattelin, että jos en nyt tartu tähän tilaisuuteen, tulen katumaan sitä loppuelämäni. Tuntui, että nyt olen valmis muuttumaan. Olin todella motivoitunut. Minä olin odottanut sitä motivaatiota jo monta vuotta, ja valmennukseen pääsy oli piste iin päälle, se viimeinen juttu, minkä tarvitsin aloittaakseni.

Mustelmat muistuttaa tehdystä työstä :P
Välikommenttina pakko todeta, että on ihan turha aloittaa elämänmuutosta jos se tuntuu pakolta. Muutoksen pitää lähteä sieltä pääkopasta, jotta voi onnistua ja saada pysyviä tuloksia. Vaikka hyviä syitä painonpudotukseen olisi miljoona, ei se takaa sitä motivaatiota. Motivaatio vain pitää kaivaa sieltä jostain selkärangasta ja sydämestä.

Ei tämä valmennusaika ole todellakaan ollut mitään helppoa. Ensimmäiset viikot meni totutellessa ihan uudenlaiseen rytmiin ja aterioihin. Päivästä loppuivat tunnit ja huono omatunto kolkutteli, koska kaikki treeneihin kuluva aika oli poissa lapseltani ja mieheltäni. Sitkeyttä vaadittiin tiukan ruokavalion ja kovien treenien läpiviemiseen. Porskutin eteenpäin sen ajatuksen voimalla, että tämä muutos vaatii vain aikaa tottua, niinkuin mikä tahansa muutos. Sillä ajatuksella ja sitkeydellä olen päässyt tähän asti ja tästä eteenpäin. Päivä kerrallaan, joka aamu uudelleen päättäen. Ja nykyään on paljon helpompaa kuin aluksi ;)

Toki hommassa on pidettävä myös järki päässä ja välillä on höllättävä. Omaa kehoa ja mieltä kuunnellen välillä voi ottaa rennommin, kunhan muistaa rajansa. Itse olen ollut aika tiukka itselleni, mutta pienin askelin. Ei kaikkea voi heti osata tai hallita.

Olen aika yllättynyt siitä kuinka hyvin olen pystynyt kaikkeen. Ja joka kerta yllätyn yhä uudelleen. Tämän on PT:kin tainnut huomata :D Joka kerta salilla olen varma etten pysty jotain tehdä ja niin sitä vain vedetään silti loppuun asti, tahdonvoimalla.  Miten sitä ihminen vain pystyykään paljon enempään kuin kuvittelee. Minä pystyn. Ja tekin pystytte.


Minä aamulenkillä, en ois heti uskonut tätäkään tekeväni!

Viimeisimmän ruokavalion mukainen ateria.
Mitä muutoksia minussa on viimeisen 4 kuukauden aikana tapahtunut;

No kyllähän minä näytän aika erilaiselta kuin maaliskuussa. Paino on tippunut 7kg ja senttejä on koko kropasta lähtenyt yhteensä 45. Uusia vaatteita aion ostaa tänä viikonloppuna, koska vanhat ovat jo isoja suurimmaksi osaksi. Tässä yksi konkreettinen muutos, joka saa viestin menemään myös tajuntaan asti; olen oikeasti pienentynyt. Mikä tunne kun jalkaan mahtuivat kaksi kokoa pienemmät farkut kuin ennen! Uuden ulkonäön viimeistelyksi kävin tietenkin myös kampaajalla vaihtamassa hiustyyliä. Olo on nyt paljon pirteämpi ja haluan myös näyttää siltä. Hyvinvointiin ja terveyteen liittyen, myös kroppani antaa merkkejä terveellisten elämäntapojen tehoamisesta!

Farkut kokoa 28" eli ilmeisesti koko 38? :-)

Uusi tukka
Tärkein muutos on tietenkin tapahtunut pääni sisällä. Tämä projekti on ollut pelastava enkeli minun henkisen hyvinvointini kannalta. Sitä on vaikea sanoin kuvata, kuinka kiitollinen olen. Kuinka paljon paremmin voin. Kuinka paljon itsevarmempi olen. Ja kuinka paljon parempaa huolta pidän itsestäni nykyään. Tämä elämänmuutos on antanut huimasti paljon enemmän kuin olisin ikinä voinut kuvitella. Minun on hyvä olla ja kerrankin olen ylpeä itsestäni.  En halua kuitenkaan antaa väärää kuvaa siitä, että pelkästään tämä tehovalmennus saisi kaikki möröt pois pääkopasta, ehei. Siihen tarvitaan muutakin, mutta elämänmuutos on ohjannut oikealle tielle ja auttanut jaksamaan.

Entäs sitten ne konkreettiset tulokset?

Paino -7kg
Vyötärö -13cm
Rinta -9cm
Lantio -14cm
Reisi -4,5cm
Hauis -4,5cm

Toukokuun lopussa teimme Koutsin kanssa Seiskan eli 7 liikettä, 7 toistoa ja 7 kierrosta. Silloin aikaa meni 19min 59s. Tänään teimme uudestaan ja tällä kertaa suoriuduin treenistä ajalla  15min 1s. Aika huimaa! :D Ja vaikka sykkeet käy korkealla niin palautuvat nopeasti, mikä kertoo hyvästä kunnosta. Minäkö hyvässä kunnossa?? Wuhuu!

20.3.-17.7.2014
En olisi pystynyt tähän ilman perhettäni, ystäviäni, Personal Traineristä puhumattakaan. On valtava rikkaus kun omistaa kannustavan perheen (vaikka se mies siinä vieressä liian usein mässyttääkin ;)) ja mielettömän ihanan ja osaavan Koutsin. Kiitos teille <3

Tämä projekti jatkuu edelleen, vähän erilaisissa merkeissä. Tavoitteeseen päästään, sitten joskus. Ei monen vuoden päästä, mutta ei parin kuukaudenkaan päästä. Nyt alkaa sopeutuminen uuteen elämään ja sen ylläpitoon. Ja tietenkin tähtäimessä rantakunto 2015! ;)

Tässähän iskee ihan haikeus :')

5 kommenttia:

 1. Hienoa työtä. :) Itsekin saan niin paljon liikunnasta. Minulla on poika 02/13

  VastaaPoista
 2. Vaude Kati!!!! Nuo sentit vyötäröltä ja lantiolta on ihan uskomattoman paljon! Hienoa työtä oot tehnyt! :)

  VastaaPoista
 3. Hienoa työtä!!! Tosi hyvät tulokset:)

  VastaaPoista
 4. Sun saavutus on ihan mieletön!! Hyvä Kati! Eikä mitään höpinöitä rantakunnosta 2015! Sä oot jo saavuttanut sen!
  -Marjut-

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteista :3 Kyllä tässä tuota kiinteytystä vielä olis mukavasti. Pitäähän sitä jotain ajankulua olla ;)

  VastaaPoista