tiistai 30. heinäkuuta 2013

Värejä ja valtavirtaa

Alusta asti, jopa ennen kuin olin raskaana, tein selväksi etten halua lapsellemme perinteistä vaaleansinistä/-punaista väriä mihinkään. En vaatteisiin (varsinkaan niihin), tekstiileihin tai muihinkaan tavaroihin. Olen ollut ihan tyytyväinen tähän päätökseen ja noudattanut sitä. Lahjaksi on muutamia vaaleansinisiä juttuja saatu, mutta ne vain jää vähemmälle käytölle koska eivät sovi minkään muun kanssa.
    Olen ostanut neutraaleja värejä ja tällä hetkellä kaapista löytyy harmaata, mustaa, vihreää, ruskeaa ja joitain yksittäisiä muun värisiä vaatteita. Pari sinistäkin jopa, muttei vaaleansinistä. On pojalla ollut yksi ko. värinen fleecehaalari ja mun mielestä Eetu näytti vaan hirveän kalpealta siinä :D
    Mulla ei siis sinänsä ole mitään niitä sukupuolipainotteisia vaatteita vastaan, en vain tykkää itse sen värisestä. Omastakaan kaapista niitä värejä ei löydy. Toisaalta en kyllä tajua miksi kaikki haluavat pukea lapsensa samannäköisiksi ja eikös se ole aika tylsääkin jos pelkkää yhtä väriä kaapista löytyy.
    Välillä on työn ja tuskan takana löytää vaatteita missä ei olisi sininen päävärinä. Esimerkiksi mustia ja ruskeita saisi olla paljon enemmän, ruskeatakaan ei jostain syystä vauvojen vaatteissa ole juuri yhtään ja sehän on ihan neutraali väri vielä :o

Lisäksi nuo prinssi/prinsessa -nimitykset on vähän ärsyttäviä. Myönnän itsekin niitä kyllä käyttäneeni. Ne menevät ehkä vähän samaan kastiin masuasukkien ym. kanssa. Olen muutenkin sellainen valtavirtaa välttelevä ihminen, tai ainakin yritän viimeiseen asti vältellä kaikkia yleisempiä villityksiä.
    Usein myös etenkin pienten lasten vanhemmat (äidit) haluavat vain parasta, uutta ja muodinmukaista tavaraa ja vaatetta lapsilleen. Itse panostan esimerkiksi turvallisuuteen mieluummin kuin vaatteisiin jotka ovat päällä vain hetken aikaa ja jäävät jo pieniksi. Ja onhan se hienoa että on Emmaljungat, sophie-kirahvit ja muut viimeisen muodin ja villityksien mukaan, mutta sen rahan voi käyttää muuallekin. Ei vauva tajua pureksivansa muoti-sophieta tai kulkevansa merkkivaatteissa vielä. Toki jos rahaa olisi enemmän käytettävänä, minultakin varmaan kaikki nuo löytyisivät.

Nämä ylläolevat seikat saattavat tehdä minusta joidenkin silmissä 'huonomman' ihmisen tai jonkinlaisen jääräpään, vanhanaikaisenkin jopa, mutta näin minä toimin ja olen ihan tyytyväinen siihen  :)

2 kommenttia:

  1. Ei meilläkään oo mitään merkkivaatteita tai -tavaroita :) Mutta huone on tyttömäinen eli on pinkkiä ja vaaleanpunaista :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odotan kauhulla sitä aikaa kun en saa enää pojan puolesta päättää :D

      Poista