sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Makuuhuone

Olemme asuneet tässä talossa nyt 6 vuotta. Talossa on tehty jos jonkinlaista remonttia siellä, täällä ja vähän tuollakin. Noin 200 neliötä saatettiin aika nopealla tahdilla tälle vuosituhannelle ja voin sanoa - kuten varmaan moni muukin omakotitalon omistaja - että remontti ei ikinä lopu. Aina löytyy jotain tehtävää ja aina voi myös aloittaa alusta uutta kierrosta.

Olen jonkin aikaa jo haaveillut kodistamme vähän vaaleampaa, synkkyys alkoi väsyttää ja masentaa. Itse haluaisin vaihtaa lattian tummanruskeasta vaaleanharmaaseen ja mies haluaa kattolevyjen päälle valkoiset kattopaneelit kirkastamaan huoneiden ilmettä. Osassa huoneista jo onkin paneelit, mutta ovat sen verran arvokkaita että teemme pala kerrallaan. Koska remonttisormea syyhytti ja veronpalautuksia tuli mukavasti, päätin toteuttaa haaveeni edes osittain. Niimpä pintaremontin kohteeksi päätyi makuuhuone. Se oli talossa ainut paikka, jossa oli vielä vanha lattia odottamassa vaihtoa uuteen eli sinne oli hyvä testata ihan eri tyyliä.

Ja tiedän, kuvanlaatu on surkea.


Yläpuolella osviittaa siitä mistä lähdettiin liikkeelle. Tuo on kyllä aika vanha kuva, oikeasti sänky oli mustalla seinustalla ja muuta pientä yksityiskohtaa oli erilailla, mutta kuten näette, aika tummaa sävyä löytyy.


Ah se päivä kun pistin hyrskyn myrskyn, ja olipa minulla yksi pieni apurikin tuolla :)


Ette usko mikä homma oli siirtää nuo vaatekaapit. Tuskan hiki valui otsalta molemmilla ja saattoi pari kiukkuista sanaakin päästä. Tupa oli aika täynnä kaikenlaista tavaraa ripoteltuna sinne tänne, vain yhden huoneen takia.


Tapettia revitty! Ja heti näytti isommalta ja valoisammalta. Kaapit toki veivät monta neliötä huoneesta mutta tuo valkoinen kirkastaa heti. Seuraavaksi hiodaan ja pakkeloidaan ja hiodaan vähän lisää..


Vähän suojausta ikkunaan, patteriin ym ja maalaushommiin! Yhdellä seinällä oli siis musta tapetti joka revittiin pois. Kahdella muulla seinällä oli ruskea sileäpintainen tapetti joka jätettiin tasoittamaan seiniä. Maalasin siis tapetin päälle. Maalasin 3-4 kerrosta pohjamaalia ja sävyllä 2 kertaa. Sävyhän ei hirveästi erottunut pohjamaalista, mutta kyllä se heti muutti huoneen vaikutelmaa. Sävynä meillä oli Tikkurilan valkoinen, joka on suunniteltu nimenomaan sopimaan mm. listojen ja muun kanssa. Erittäin hyvä kun ei ole liian kolkko muttei myöskään luonnonvalkoinen eli ei liian kellertävä.


Tapetin mallailua maalaamisen jälkeen. Ei malttaisi odottaa, seinien tasoittamiseen ja maalamiseen eli tylsempiin hommiin kului aika monta päivää.


Kattopaneelit asennettu ja seinä tapetoitu. Voi tuota valon määrää!


Lattiamaton asennus oli ehdoton kohokohta tämän projektin aikana, oli sitä niin kauan makusteltu ja haaveiltu. Sitten kaapit takaisin paikalleen aika kätevästi - kiitos apuvoimien - ja tuskailua liukuovien kanssa. Taputimme itseämme selkään kun mitään ei mennyt rikki. Sitten vähän listojen laittoa, siivousta (ties kuinka monennen kerran remontin aikana), pistorasioiden asennusta ja muuta pientä. Ja viimeisenä tavarat paikalleen -->
Pakko mainita tuosta lipastosta, että hankin sen kirpparilta neljälläkympillä ja laitoin kanteen alle kympin maksanutta marmorikuvioitua dc-fixiä, jonka löysin Kärkkäisen verkkokaupasta. Siellä oli erittäin laaja valikoima eri kuoseja. Niillä saa tuunattua vähän tylsemmästäkin huonekalusta oikein laadukkaan näköisen.


Ja voilá! Se on siinä. Sellainen neljän viikon pituinen remontti, jonka aikana kului verta, hikeä ja kyyneleitä (ehkä pientä liioittelun makua). Rahaa saa palamaan helposti useampia satasia tällaisten kanssa, vaikka kuinka yrittäisi tehdä suunnitellun säästeliäästi. Mutta kun kerran tehdään, niin tehdään sitten kunnolla. Jospa tätä jaksaisi katsella enemmän kuin sen viisi vuotta :P

Tässä vielä vanha ja uusi:


Remontissa meitä auttoi paikallinen liike Luksel Oy, josta olemme saaneet aina erittäin hyvää palvelua. Sieltä löytyy kaikki tarpeellinen ilman ketjuliikkeiden ylihinnoittelua, henkilökunta osaa asiansa ja hoitavat asiat loppuun asti. Joten jos suunnittelet remonttia, käypä vilkaisemassa tarjontaa!

Kyllä nyt nähdään meillä kauniita unia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti